Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal


CARABU MEDICAL SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, str. Drumul Binelui, nr. 184-188, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/6202/2016, cod unic de inregistrare RO36014856, operator de date cu caracter personal inregistrat,  va transmitem prezenta Politica de confidentialitate, care se aplica tuturor utilizatorilor.

Informatiile prezentate in continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestor website-uri cu privire la modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal in contextul navigarii utilizatorilor pe aceste website-uri.

1. Ce prelucrare face obiectul prezentei Politici de confidentialitate?

Aceasta Politica de confidentialitate se refera la prelucrarea datelor cu caracter personal ale vizitatorilor si utilizatorilor website-urilor noastre care pot fi accesate la adresele de internet de mai sus, clienti, distribuitori si revanzatori.

2. Ce informatii colectam despre dumneavoastra

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularelor de pe website-urile noastre enumerate mai sus sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate). Aceasta include informatii pe care le furnizati atunci cand va inregistrati pentru a utiliza un website al nostru, cand va abonati la newsletter-ul nostru, prin completarea unui formular de inscriere sau in alt mod, atunci cand va inscrieti in concursuri sau promotii organizate de CARABU si/sau partenerii sai contractuali si cand raportati o problema legata de website-urile noastre. Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, data nasterii si sexul, precum si alte informatii, dupa caz. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda, utilizatorul/clientul confirma ca a citit Termenii si conditiile de utilizare si ca accepta ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a CARABU MEDICAL SRL, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute la punctul 3.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care

 • (i) suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau
 • (ii) in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat.


In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu website-urile noastre sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al CARABU MEDICAL, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe website-urile noastre numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

De fiecare data cand vizitati website-urile noastre, colectam automat urmatoarele date:
 • date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie

 • date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secventa de clicuri catre, prin si de la Website-urile noastre (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de raspuns al paginilor, erorile de descarcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor continuturi), informatii privind interactiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile si trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul utilizatorilor si orice numar de telefon folosit pentru a apela sau orice adresa de e-mail folosita pentru a contacta reprezentantii departamentului nostru de servicii pentru clienti.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrare cat mai curand posibil, dar in orice caz nu mai tarziu de o luna de la obtinerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, scopul prelucrarii si temeiul juridic al acesteia.

3. Cum folosim datele cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrarii

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a va furniza produse sau pentru a va oferi informatii privind situatia contului dvs. inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, asistenta cu privire la achizitionarea de aparatura medicala (daca este cazul), de a va identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare in scop de marketing (newslettere si/sau alerte periodice) sau cercetare de piata. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea unui contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra, pe nevoia de a respecta o obligatie legala (de exemplu, legile aplicabile in relatiile de munca, contabilitate, audit, monitorizarea egalitatii de sanse), sau, dupa caz, pe consimtamantul dvs. daca v-ati manifestat optiunea in acest sens.

In unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra. In aceste cazuri, va vom solicita separat consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, veti putea sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin intermediul adresei de e-mail office@carabu.ro . Cu toate acestea, retragerea consimtamantului nu va putea afecta legalitatea niciunei prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

In cazul in care solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile care ne sunt impuse. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.
De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor sau a reclamatiilor noastre impotriva dumneavoastra in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Cel mai frecvent, vom folosi informatiile dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

a. Parteneri comerciali:

 • In scopul furnizarii de servicii, livrarii de bunuri si efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare si codul de identificare fiscala, pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de Partener comercial, sunteti parte, (ii) obligatii legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

 • In unele cazuri, prelucram date cu caracter personal, cum ar fi numele si datele de contact ale angajatilor sau ale contractantilor Partenerilor comerciali in scopul comunicarilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Partenerii comerciali sunt parte, (ii) obligatiile legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

 • Fiind Partener comercial, va putem furniza comunicari despre noile noastre produse si servicii. Daca nu mai doriti sa primiti aceste comunicari, puteti renunta trimitandu-ne un e-mail la adresa office@carabu.ro

b. Utilizatori si clienti:

 • In scopul furnizarii serviciilor, a livrarii de bunuri si efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Aceasta prelucrare se bazeaza pe o obligatie legala care ne este impusa.

 • Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre produsele care consideram ca va intereseaza si pentru aceasta va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra (formularul de inregistrare).

 • Nu vom partaja datele dumneavoastra cu caracter personal cu terte parti in scopuri de marketing fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.
4. Cum si cui divulgam datele dumneavoastra cu caracter personal

Nu vindem datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

In cadrul Companiei, doar un numar limitat de membri ai personalului, cum ar fi cei din departamentele de Vanzari, Contabilitate si IT au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal conform principiului nevoii de a cunoaste („on a need to know basis”). Acesti membri ai personalului sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal. Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal. Membrii personalului Companiei au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai la instructiunile Companiei si, daca este necesar, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti cu care Compania se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 3, inclusiv:

 • (i) furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic Companiei pentru suport IT, de securitate si resurse comerciale;

 • (ii) parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastra (servicii de curierat, servicii de plata/bancare, etc.);

 • (iii) agentii de publicitate si marketing care solicita informatiile dumneavoastra pentru a selecta si a difuza anunturi publicitare relevante pentru dumneavoastra. Noi nu divulgam agentiilor de publicitate informatii despre persoane care pot fi identificate, dar le vom furniza informatii agregate despre utilizatorii nostri (de exemplu, putem informa ca 100 de femei cu varsta sub 40 de ani au dat click pe reclama lor intr-o anumita zi). De asemenea, putem utiliza astfel de informatii agregate pentru a ajuta agentiile de publicitate sa ajunga la tipul de public pe care il vizeaza. Putem sa folosim informatiile cu caracter personal pe care le-am colectat de la dumneavoastra pentru a respecta dorintele agentiilor de publicitate prin afisarea mesajelor lor publicitare publicului vizat;

 • (iv) furnizorii de servicii de analiza si de motoare de cautare care ne ajuta in imbunatatirea si optimizarea website-urilor noastre.

Compania poate dezvalui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanti externi (de exemplu, avocati, contabili, auditori), daca este necesar.
Compania doreste sa efectueze o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impune acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor Companiei. Furnizorii de servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti in furnizarea serviciilor catre Companie, cu conditia ca subcontractantul sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de servicii.

5. Stocarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si transferurile in strainatate

Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le colectam sunt stocate in Uniunea Europeana („UE”) si in Spatiul Economic European („SEE”). Cu toate acestea, informatiile colectate de terte parti prin intermediul fisierelor de tip Cookie (de exemplu, prin Google Double Click for Publishers) vor servi, in general, traficului dintr-un centru de date care se afla cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta inseamna ca astfel de informatii, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate in SEE si pot fi transferate in afara SEE. Pentru mai multe informatii, consultati Politica privind fisierele de tip cookies.

In plus, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate si stocate intr-o locatie din afara UE si SEE. Cand datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate din propria tara in alta tara, legile si regulile care protejeaza datele dumneavoastra cu caracter personal din tara catre care sunt transferate informatiile dumneavoastra pot fi diferite (sau pot oferi o protectie mai redusa) fata de cele din tara in care lucrati.

6. Drepturile dumneavoastra

Puteti sa ne solicitati sa va confirmam daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, sa va furnizam o copie a datelor dumneavoastra cu caracter personal si/sau sa le corectam. In anumite circumstante, aveti dreptul sa ne solicitati sa stergem datele dumneavoastra cu caracter personal sau, in baza dreptului la portabilitate, sa ne cereti sa transferam o parte din datele dumneavoastra cu caracter personal catre dumneavoastra sau catre alte entitati. Aveti, de asemenea, dreptul de a va opune unor prelucrari ale datelor dumneavoastra cu caracter personal (de exemplu, utilizarea prelucrarii in scopuri de marketing direct sau anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizata (inclusiv crearea de profiluri). In cazul in care v-am solicitat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti dreptul sa retrageti acest consimtamant fara efecte negative asupra dumneavoastra. In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal deoarece avem un interes legitim in a proceda astfel (dupa cum s-a explicat mai sus), aveti, de asemenea, dreptul de a va opune acestei prelucrari. De asemenea, aveti dreptul sa restrictionati prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite circumstante.

Retineti faptul ca drepturile dumneavoastra descrise mai sus pot fi limitate in anumite situatii si fac obiectul legilor si reglementarilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal; de exemplu, dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi limitat in cazul in care putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal care prevaleaza fata de interesele dumneavoastra. Va trebui sa va dovediti identitatea si sa ne oferiti alte detalii care sa ne ajute sa raspundem cererii dumneavoastra. Nu vom percepe o taxa pentru a raspunde cererii dumneavoastra cu exceptia cazului in care acest lucru este permis de lege si, in cazul in care se percepe o astfel de taxa, aceasta va fi rezonabila si proportionala cu cererea dumneavoastra.

Daca doriti sa va exercitati aceste drepturi, va rugam sa ne contactati prin intermediul adreselor de contact mentionate mai jos. Speram ca putem raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra cu privire la modul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal. Cu toate acestea, aveti, de asemenea, dreptul de a depune o reclamatie la autoritatilor de supraveghere privind protectia datelor. Puteti depune reclamatia in Statul Membru in care locuiti, in care lucrati sau in care a avut loc presupusa incalcare a legii privind protectia datelor.

7. Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Intentionam sa pastram datele dumneavoastra cu caracter personal numai atat timp cat este necesar, pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Politica de confidentialitate si/sau impusa de legislatia aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

De exemplu, daca sunteti un Partener comercial/Utilizator, va vom pastra datele cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra. In cazul in care avem o relatie comerciala continua cu dumneavoastra in calitate de Partener comercial (de exemplu in cazul in care putem utiliza aceleasi date cu caracter personal in relatii contractuale separate cu dumneavoastra), vom continua sa pastram aceste date cu caracter personal pana la incetarea relatiei noastre comerciale si pentru perioada minima de pastrare impusa de lege. Daca doriti mai multe informatii despre cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresa gdpr@neomed.ro. Va rugam sa aveti in vedere ca putem prelucra oricare dintre datele dumneavoastra cu caracter personal devenite anonime fara a va anunta in prealabil.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. In astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective in scopurile relevante, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

8. Securitatea datelor

Pastram datele dumneavoastra pe serverele noastre si pe servere gazduite de terte parti (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor parti cloud - ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, menite sa va protejeze datele cu caracter personal si sa impiedice accesul neautorizat. Am intrat in relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire si aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal. Toate tranzactiile de plata vor fi criptate (de exemplu, utilizand protocolul TLS). Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parti ale Website-urilor noastre.

Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi vom face tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe Website-urile noastre; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

9. Confidentialitatea datelor minorilor

Compania nu colecteaza cu buna stiinta pe website-urile sale date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au implinit varsta de 16 ani. Daca un parinte sau un tutore are cunostinta ca copiii sai au furnizat Companiei datele lor cu caracter personal, acesta trebuie sa informeze imediat Compania. In cazul in care Compania descopera ca o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani i-a furnizat date cu caracter personal, Compania va distruge aceste informatii de pe serverele sale imediat, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele isi da consimtamantul explicit pentru prelucrarea de catre companie a datelor cu caracter personal ale copilului in scopurile specificate.

Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi vom face tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe Website-urile noastre; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

10. Fisierele de tip Cookie si widgeturi de comunicare sociala

Website-urile noastre utilizeaza fisiere de tip Cookie. Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta buna atunci cand navigati pe website-urile noastre si ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim website-urile. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe website-urile noastre sau prin setarile din browserul dumneavoastra.
Website-urile noastre pot include functii de comunicare sociala. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP si website-urile pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a le permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste caracteristici este guvernata de politica de confidentialitate a companiei care le furnizeaza (consultati sectiunea privind drepturile dumneavoastra de mai sus).

11. Linkuri catre alte website-uri

Un website al nostru poate furniza linkuri catre website-uri pe care Compania nu le controleaza. Dupa ce faceti clic pe un link al unei terte parti, veti fi directionat(a) catre website-ul tertei parti. Daca vizitati oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie sa analizati politicile lor privind confidentialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile si practicile altor companii. Compania noastra nu controleaza si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul, politicile privind confidentialitatea si notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor tertelor parti.

12. Contact

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa va exercitati un drept, puteti contacta CARABU MEDICAL  la adresa office@carabu.ro sau puteti transmite o scrisoare la adresa: CARABU MEDICAL S.R.L., str. Florarilor nr. 23, Sector 5, Bucuresti.

Va rugam sa nu divulgati date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informatii legate de originea rasiala sau etnica, de opinii politice, de convingeri religioase sau de alta natura, de sanatate sau de apartenenta la un sindicat), numere de asigurare sociala sau informatii legate de cazierul penal atunci cand ne contactati.

Putem actualiza aceasta Politica de confidentialitate din cand in cand si va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe site-urile noastre web enumerate in Sectiunea 1 de mai sus. In cazul in care ne-ati furnizat datele dumneavoastra de contact si ne-ati autorizat sa va contactam, va vom anunta daca modificam aceasta Politica de confidentialitate in mod substantial.
Va rugam sa consultati aceasta Politica de confidentialitate periodic pentru orice modificari.


Ultima actualizare: 22 mai 2018.